Leuven, Aarschot en Dendermonde in de prijzen

Het Museum M in Leuven heeft de Prijs Bouwmeester in de categorie Cultuur gewonnen. In de categorie Erfgoed kreeg de renovatie van de 's Hertogensmolens in Aarschot de prijs. De nieuwe multifunctionele bibliotheek van Dendermonde ging met de prijs in de categorie Publiek Domein aan de haal.

De Prijs Bouwmeester is de vroegere Prijs Bouwheer. Dit jaar werden publieke bouwheren in de categorieën Cultuur, Erfgoed en Publiek Domein bekroond. Filip De Pau, Paul Lievevrouw en Elma Van Boxel zetelden in de jury.

De winnaars mogen het logo Prijs Bouwmeester 2011 gebruiken als keurmerk en herkenningsteken voor hun project.

Renovatie 's Hertogenmolens in Aarschot

Het project wordt vooral gelauwerd omwille van "de rol die het opneemt in een stadsvernieuwingsproject, de manier waarop het omgaat met de historische waarde van de site, het ecologische, economische, en recreatieve aspect, de manier waarop het project betekenis geeft aan duurzaamheid, en de interessante link met de Demer."

Bibliotheek met sociaal restaurant en polyvalente ruimte in Dendermonde

Het ontwerp blinkt volgens de jury uit in "gedurfd opdrachtgeversschap".

Museum M in Leuven

"Een stedelijk verwaarloosde site kreeg een totaal nieuw architecturaal karakter. Het hele complex is perfect in de stad geplaatst", aldus de jury.