Lezing Hawking te volgen op scherm in stadspark

Door de enorme belangstelling neemt de K.U.Leuven maatregelen om de lezing van Stephen Hawking volgende week dinsdag in goede banen te leiden.

De bekende natuurkundige (foto) geeft dinsdag in de aula Pieter De Somer een lezing die iedereen mag bijwonen. Maar de belangstelling lijkt erg groot. "Er is een Facebookgroep waar 5.000 mensen hebben laten weten dat ze de lezing zullen bijwonen en op de elektronische dagkrant van de KUL is het artikel over Hawking al 20.000 keer gelezen", zegt Pieter Knapen, directeur communicatie van de KUL.

Om de lezing in goede banen te leiden zullen de 850 gratis toegangtickets al op maandagavond verdeeld worden in het stadspark. Dinsdagavond komt er dan een groot videoscherm in het park voor alle mensen die geen plaats meer vinden in de aula.