Standbeeld van Kuifje onthuld in Brussel

Vandaag is een standbeeld van Kuifje onthuld op de Zavel in Brussel. De plechtigheid maakt deel uit van een groot feest naar aanleiding van de wereldpremière van de Kuifje-film van Steven Spielberg in Brussel.

Het standbeeld van Kuifje is levensgroot, 1,80 meter om precies te zijn. Bobby, de hond van Kuifje, staat er ook bij, maar hij kijkt de andere kant op. De beeldhouwer wil op die manier het eigenzinnige karakter van Bobby in de verf zetten.

Spielberg komt morgen zelf naar Brussel voor de wereldpremière van "The adventures of Tintin: The secret of the unicorn".  Die vindt morgenmiddag plaats in de bioscoop UGC De Brouckère.

Acteur Jamie Bell, die de rol van Kuifje vertolkt, is vanochtend al in de stad aangekomen. "Kuifje maakt echt deel uit van de Belgische identiteit. België en Brussel mogen echt trots zijn. Ik ben blij dat de wereldpremière plaatsvindt in Brussel, waar Kuifje geboren is en waar alles begonnen is. Het is ook een teken van respect voor Hergé", zei Bell in een interview met Belga.

Oldtimers, acrobatie en vips

De première zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Morgen om 11 uur vertrekt op het Paleizenplein een lange karavaan van oldtimers, die in de albums van Kuifje voorkomen, met als eindpunt het Brouckèreplein. Tussen 12.00 en 13.00 uur zal voor een reusachtige muurschildering van Kuifje het acrobatengezelschap Les Passagers optreden, met een show waarin de reizen van de reporter naar de vier uithoeken van onze planeet uitgebeeld worden.

De aankomst van de vips, onder wie ook Steven Spielberg, op de rode loper is gepland tussen 13.00 en 14.15 uur. Na de film trekt het hele gezelschap met een Thalys naar Parijs, waar 's avonds ook een vertoning op het programma staat. De film is vanaf 26 oktober in de Belgische bioscopen te zien.