Wie twittert met account @Vlaanderen?

De Vlaamse overheid is op zoek naar wie er achter de Twitter-account @Vlaanderen zit. Via die account worden dagelijks tientallen tweets met nieuws uit Vlaanderen en de Vlaamse overheid verspreid. Dat gebeurt met het logo van Vlaamse overheid.

"Het kan niet de bedoeling zijn dat een privaat initiatief informatie verspreidt met het logo van de Vlaamse overheid", zegt Karl Musschoot van het departement Diensten Algemeen Regeringsbeleid. "Dat kan verwarring veroorzaken."

Wie op Twitter de account van @Vlaanderen volgt, krijgt dagelijks tientallen tweets met allerlei nieuwsberichten uit Vlaanderen en de Vlaamse overheid. De account heeft (via paper.li) ook een eigen Twitter-krantje gemaakt waarop alle nieuws verzameld wordt en waarop "tweemaal per dag een overzicht gegeven wordt van het belangrijkste nieuws in Vlaanderen".

De Vlaamse overheid heeft via Twitter aan @Vlaanderen gevraagd om zich bekend te maken. De tweet gericht aan @Vlaanderen klonk als volgt: "We zouden graag contact met je opnemen ivm gebruik v ons logo. Kun je ons contacteren via communicatie@Vlaanderen.be?"

De officiële Twitter-account van de Vlaamse overheid is @Vlaamseoverheid.