Hormonencel valt binnen in Bergense hippodroom

De hormonencel van de federale politie is begin deze week samen met inspecteurs van het Federaal Voedselagentschap (FAVV) binnengevallen in de hippodroom van Bergen. De inval past in een ruimer onderzoek naar dopinggebruik in de paardensport.

Een inval op een paardenmeeting voor amateurs in Langdorp in Vlaams-Brabant vorig jaar bracht de bal aan het rollen. Twaalf van de negentien gecontroleerde paarden testten toen positief op verboden hormonale producten en pijnstillers.

"In Langdorp werden vorig jaar bepaalde feiten vastgesteld", zegt Lieve Busschots van het Federaal Voedselagentschap. De hormonencel heeft dan beslist om bepaalde controles te gaan doen verspreid over het ganse land om te zien of er werkelijk een probleem is."

Het Federaal Voedselagentschap onderzoekt de zaak omdat veel sportpaarden na hun carrière in de voedselketen terechtkomen. Dat kan rechtstreeks zijn, als paardensteak op ons bord, maar ook verwerkt in een snack. Resultaten van de controle in Bergen zijn er nog niet.