Leuvens Umicoreteam alsnog 8e in Solar Race

In de Zuid-Australische stad Adelaide is het Leuvense Umicore team dan toch nog 8e geëindigd in World Solar Challenge, een race voor zonnewagens. Gisteren kampte het team nog met batterijpech en zag het ernaar uit dat het zou moeten opgeven.

Gisteren stuurde het team nog het bericht de wereld in dat het noodgedwongen de race had moeten staken. Eerder had ook de zon het al laten afweten, in de plaats kwamen regen en felle windstoten en dat putte de batterijen van de zonnewagens erg uit. Toen er ook nog een ernstig probleem met het batterijpakket opdook, moest de Umicar Imagine aan de kant gaan staan.

Na een grondige controle mocht het Leuvense team dan toch doorrijden. Op dat ogenblik moest er nog 200 kilometer gereden worden. Op donderdag al finishte een ploeg uit Japan als eerste in Adelaide. Een Nederlandse ploeg van de TU Delft werd tweede. In totaal namen er 37 teams deel aan de race.