Robbie Williams brengt soloalbum uit bij Universal

Robbie Williams (37) brengt volgend jaar een nieuw soloalbum uit. Na een succesvolle reünietournee met Take That gaat de Britse zanger opnieuw zijn eigen weg. Hij ruilt platenmaatschappij EMI ook voor Universal Music.

"Ik ben erg blij dat ik deel ga uitmaken van de Universal-familie tijdens de -naar mijn mening- meest opwindende periode in mijn carrière", laat de zanger weten.

Het nieuwe album zal het eerste studioalbum zijn van Williams sinds "Reality killed the radio star" uit 2009. In 2010 volgde nog een best of "In and out of consciousness".

Enkele weken geleden werd aangekondigd dat de samenwerking tussen Take That en Robbie Williams, na een succesvolle reünietournee, weer werd stopgezet. Toch zijn er ook al geruchten over een nieuwe reünie naar aanleiding van de Olympische Spelen in Londen in de zomer van 2012.

Robbie Williams heeft solo al meer dan 60 miljoen albums verkocht en 16 Brit Awards gewonnen. Hij is bekend van hits als "Let me entertain you", "Angels", "Millennium" en "No regrets".

Volgens David Joseph van Universal Music heeft Williams momenteel een creatief hoogtepunt. "We zullen getuige zijn van iets erg speciaals."