Musical van Tori Amos is uitgesteld

"The light princess", een musical geschreven door zangeres Tori Amos, komt er voorlopig niet. De musical, die gebaseerd is op het sprookje van George MacDonald, zou normaal gezien in april 2012 in première gaan in het National Theatre in Londen.

Naar verluidt wordt de musical voor onbepaalde tijd uitgesteld omdat er gevreesd wordt dat hij niet op tijd klaar zal zijn. "The light princess" had een van de hoogtepunten van het volgende theaterseizoen in Londen moeten worden.

Het sprookje uit 1864 van MacDonald vertelt het verhaal van een prinses die vervloekt wordt en haar zwaartekracht verliest. Die hervindt ze alleen wanneer ze zwemt of in contact komt met water.

De Amerikaanse singer-songwriter Tori Amos schrijft al jaren muziek en liedjesteksten voor de musicalbewerking. Momenteel is Amos op tournee om haar jongste album "Night of the hunters" te promoten. Op 28 en 29 oktober treedt ze op in Antwerpen en in Brussel. Ze is bekend van songs als "Cornflake girl" en "Professional widow" en verkocht wereldwijd al meer dan 12 miljoen albums.

In 2008 verklaarde ze haar keuze voor het National Theatre in de krant The Independent. "Zij zijn meer open-minded dan de mensen met wie ik op Broadway (in New York, nvdr) zou kunnen werken. Maar alles moet worden goedgekeurd door het bestuur. Zij kunnen zich terugtrekken en dan komt de musical er nooit."