"Brand! Maar ik wilde eerst mijn bh aandoen"

Eind augustus trok de tropische storm Irene over Necker Island, het luxueuze ontspanningsoord van Richard Branson, en richtte daar grote schade aan. Zo was er een blikseminslag in de vakantievilla waar actrice Kate Winslet verbleef. In plaats van onmiddellijk naar buiten te vluchten, dacht Winslet dat ze eigenhandig het vuur zou kunnen blussen, om dan vast te stellen dat ze nog altijd bh-loos was. Dat "probleempje" moest dus eerst opgelost worden.

Winslet deed haar verhaal van de brand in het BBC-programma The Graham Norton Show: "Het was eerlijk waar erg beangstigend. We werden ’s nachts wakker door het geroep van enkele neven van Richard. Ze schreeuwden van: "Brand!" Ik ben opgesprongen en recht naar het vuur gelopen. In de veronderstelling dat ik dat kon blussen (lacht). Ik besefte dan van: beter niet, want binnen enkele minuten zijn we allemaal dood."

"Ik zei tegen mijn kinderen, die aan de slaapkamerdeur stonden: "Alles is ok. Ga naar binnen en doe de deur dicht." Daarna dacht ik: "En wat moet ik nu doen?" Ik rende naar mijn slaapkamer en deed een bh aan! In rampzalige situaties doet een mens blijkbaar de zotste dingen. Ik probeerde mijn bh aan te doen, maar besefte dan dat dat te lang zou duren. Die bh ging dus terug uit en ik trok een T-shirt over mijn hoofd. Ik pakte mijn kinderen bij de hand en weg was ik. Ondertussen raasde die storm maar door en regende het pijpenstelen", aldus de Oscarwinnares.

Ze nam ook de 90-jarige moeder van Branson, Eve, mee en droeg die naar beneden. Een daad waarvoor ze nadien door Branson op zijn blog bedankt werd. Toch nuanceerde Winslet haar heldendaad nu enigszins: "Nee, ik heb haar leven niet gered. Ik heb haar louter de trap afgedragen. Dat is de waarheid. Bovendien is Eve Branson een zeer sterke, krachtige vrouw, die ongetwijfeld ook op eigen houtje buiten zou zijn geraakt."

Necker Island is een van de Britse Maagdeneilanden, dat zich ongeveer tussen Cuba en Venezuela bevindt. Branson zou het eiland gekocht hebben voor 225.000 euro, maar door investeringen zou het nu in de tientallen miljoenen euro’s waard zijn.

lees ook