Busverkeer MIVB nog steeds verstoord

Het busverkeer in Brussel blijft gedeeltelijk verstoord. Na het beëindigen van de spontane actie van vanmorgen is een harde kern buschauffeurs in de stelplaats Jacques Brel niet opnieuw aan het werk gegaan. Daardoor rijdt 1 op de 5 bussen niet volgens het boekje, ook vanavond. De vakbonden erkennen de actie niet.

De spontane actie van vanmorgen was een reactie op een geval van fysieke agressie afgelopen weekend. Het incident gebeurde zaterdag op lijn 49 in de gemeente Anderlecht. Een zeventiger zou er de chauffeur aangevallen hebben.

Vanmorgen legde een derde van de buschauffeurs van de stelplaats Jacques Brel het werk neer. Er volgde overleg tussen de directie en de vakbonden. Het tram- en metroverkeer verliep intussen wel volgens het boekje. Het overleg verliep positief en na de middag beslisten de chauffeurs om opnieuw uit te rijden, maar een kleine harde kern legde zich niet bij die beslissing neer.

De vakbonden erkennen de actie van deze namiddag niet. "De permanent afgevaardigden van ACLVB en ACOD zullen dat ook niet doen zolang er in het dossier geen nieuwe elementen opduiken", zo zei vakbondsman Luc Smekens (ACOD). Volgens ingewijden zou de basis het niet eens zijn met het akkoord dat de permanent afgevaardigden afgesloten hebben. Op dit ogenblik is bijna 40 procent van de chauffeurs in de stelplaats Jacques Brel aan het werk.

Voor morgenochtend wordt geen hinder meer verwacht.