Damon en Affleck verfilmen maffiaverhaal

De Amerikaanse acteurs Matt Damon (41) en Ben Affleck (39) gaan opnieuw samenwerken. Damon heeft in het maandblad GQ gezegd dat ze het verhaal van maffioso Whitey Bulger gaan verfilmen.

De 81-jarige Bulger werd in juni in Californië gearresteerd, nadat hij 16 jaar voortvluchtig was geweest. Hij wordt beschuldigd van een reeks moorden en van afpersing en drugshandel. In de jaren 70 en 80 stond  hij in de regio Boston aan het hoofd van een Ierse misdaadbende.

Damon (grote foto) zal Bulger spelen en Affleck (links op foto in tekst) zal regisseren. Terence Winter ("The sopranos" en "Boardwalk Empire") schrijft het scenario. De film wordt gemaakt bij Warner Bros.

Damon en Affleck zijn al jarenlang bevriend. In 1998 wonnen ze samen de Oscar voor het scenario van "Good Will Hunting". Volgend jaar zal Matt Damon bij Warner Bros. ook zijn eerste film regisseren.