Franco Dragone bekoort Chinese investeerders

De Franco Dragone Entertainment Group heeft in China een belangrijk contract afgesloten met de vastgoedgroep Dalian Wanda. Het bedrijf van de Belgische regisseur en zakenman gaat de komende jaren vijf permanente spektakelshows opvoeren in vijf Chinese steden.
Een beeld uit de show "The house of dancing water" in Macau

Het contract werd gesloten tijdens de Belgische handelsmissie in China die momenteel plaatsvindt onder leiding van prins Filip.

De overeenkomst omvat het ontwerp, de productie en het beheer van zeker vijf permanente spektakelshows in vijf Chinese steden gedurende meerdere jaren. Evenveel nieuwe theaters zullen worden ingeplant in stedelijke centra of in toeristische complexen die beheerd worden door de groep Dalian Wanda.

Volgens de Franco Dragone Entertainment Group zal het eerste van die toekomstige spektakels eind 2013 opgezet worden in de stad Wuhan. Het opzetten vergt een investering van 250 miljoen euro, de bouw van het theater inbegrepen. De overige theaters komen in Dalian, Hainan en Xishuangbanna. Er zal worden gewerkt met Chinese artiesten.

Het bedrijf van de Belgische regisseur voerde eerder al grootschalige producties op in Las Vegas en Macau. Dragone, die bekend werd met de shows van Cirque du Soleil, richtte het op in 2000. Er is al een speciale voorstelling gecreëerd naar aanleiding van het binnenhalen van het contract. Die wordt vanavond opgevoerd in Peking.