Impresario van Stones en Sinatra is overleden

De Amerikaanse impresario Harold Davison is overleden. Davison trok met de Rolling Stones naar de VS en heeft artiesten als Frank Sinatra en Ella Fitzgerald voor het eerst naar Europa gebracht voor optredens.

Davison werd geboren in Londen. Hij was talentscout, manager en producer. Zijn carrière begon aan het eind van WO II. Hij organiseerde als eerste concerten van Frank Sinatra, Ella Fitzgerald, Judy Garland en Bing Crosby in het Verenigd Koninkrijk en in Europa.

In de jaren 60 trok hij met groepen als the Rolling Stones en the Dave Clark Five naar de Verenigde Staten. Davison was getrouwd met de Britse zangeres Marion Ryan.

Volgens zijn woordvoerster heeft hij ook een belangrijke rol gespeeld in de fusie van EMI en Capitol Records. Davison is al op 11 oktober overleden aan hartfalen, maar het nieuws van zijn dood is nu pas bekendgemaakt.