Jonge moordenaar: "Ik deed wat mijn familie doet"

In Australië is een jongeman veroordeeld voor de moord op zijn 17-jarige vriend, David Auchterlonie. De veroordeelde is een verwant van seriemoordenaar Ivan Milat, die een levenslange celstraf uitzit voor de moord op zeven jonge rugzaktoeristen tussen 1989 en 1992.
De jongeman is een familielid van Ivan Milat (archieffoto).

De - toen minderjarige - jongen vermoordde zijn vriend met een bijl en liet zijn lichaam achter in hetzelfde woud waar Milat zijn slachtoffers dumpte. "Ik heb gisteravond iemand vermoord", zou de jonge moordenaar de dag erna tegen zijn vrienden hebben opgeschept. ''Je kent mij, je kent mijn familie. Ik deed wat zij doen."

Hij, Auchterlonie en twee vrienden zouden in de nacht van 20 november 2010 naar het woud zijn gereden. De moord en de dialogen die eraan voorafgingen, zijn opgenomen met een mobiele telefoon. Op de beelden is te zien hoe Auchterlonie een joint aan het rollen is in de auto, wanneer hij wordt geroepen door zijn belager, die bij de koffer van de auto staat. Hij zou een bijl in diens borstkas hebben gestoken, omdat Auchterlonie aan mensen zou hebben verteld dat de jongeman geld had gestolen van zijn eigen moeder. Een slag in het achterhoofd werd de jongen fataal. 

Begin december wordt de strafmaat bepaald. Er staat de - intussen meerderjarige - jongeman levenslang te wachten.