Neergestoken inbreker was een "veelpleger"

De 17-jarige inbreker die gisterenmiddag in Borgerhout is doodgestoken door de bewoner van het huis waar hij inbrak, stond bij politie en gerecht bekend als "veelpleger". Hij stond onder toezicht van de jeugdrechter. De bewoner wordt voorlopig niet vervolgd.

Volgens de onderzoeksrechter zijn er immers voldoende aanwijzingen dat de 84-jarige bewoner uit wettige verdediging handelde. De inbreker zou de bejaarde bewoner met een schroevendraaier bedreigd hebben en hem hebben gedwongen een kluis te openen.

Nadat de bewoner erin was geslaagd een mes te grijpen, stak hij de inbreker in de keel. De jongeman vluchtte weg, maar bezweek even verderop aan zijn verwondingen. Op zijn lichaam werd geld gevonden dat hij net uit de woning zou ontvreemd hebben. Zijn kompaan is nog steeds op de vlucht.

De bejaarde bewoner en zijn partner werden de voorbije jaren al meermaals het slachtoffer van soortgelijke feiten. In 2009 gaf een verdachte zich bij een diefstal uit als vertegenwoordiger van een nutsmaatschappij, in 2010 en 2011 volgden er vier pogingen tot inbraak.