Net geen 15.000 euro voor kunstveiling Amnesty

In het Museum Dr. Guislain in Gent heeft een kunstveiling ten voordele van mensenrechtenorganisatie Amnesty International plaatsgevonden. De verkoop leverde 14.775 euro op.

Amnesty International Regio Gent organiseerde het evenement dat de naam "Veil ze vrij" meekreeg ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de organisatie. Meer dan 50 kunstenaars waren bereid een kunstwerk gratis af te staan. Zowel gevestigde namen als Walter De Buck, Koen Van Mechelen, Siegfried De Buck, Lieve Blancquaert en GAL als jonge beloftevolle kunstenaars namen deel.

Het duurste werk was een aquarel op papier van Tony Blommer. Die leverde 1.820 euro op. Het werk van Walter De Buck raakte niet verkocht, dat van GAL bracht 660 euro op, het juweel van Siegfried De Buck 400 euro en het werk van Koen Van Mechelen 360 euro.

André De Messemaeker, de coördinator van Amnesty International Regio Gent, was tevreden met het resultaat. "Opvallend dat vooral de kleinere, minder bekende werken een grotere opbrengst noteerden dan verwacht", merkte hij op.

De catalogus van de verkochte kunstwerken is terug te vinden op de website van Amnesty International Regio Gent.