Oxford Bikes roept onverstevigde fietsen terug

Fietsenfabrikant Oxford Bikes roept verschillende types damesfietsen terug voor een controle. Het gaat om fietsen die vooraan niet verstevigd zijn op de plaats waar de schuine buis is samengelast met de kopbuis of balhoofdbuis, het deel van het frame waarin de voorvork wordt bevestigd.

Vermoeiingslijnen in de lasnaad zouden na tijdelijke overbelasting tot een breuk kunnen leiden bij de fietsen van het type Newland 6V, Newland Suspension 6V, Newland Comfort Reflexion, Reflex bike, C-Cure 7V, C-Cure 21V, Quardo Urbeto en Quardo Sekura. Het gaat om fietsen die zijn aangekocht tussen 2002 en 2008.

Oxford Bikes vraagt de klanten die over zo'n fiets beschikken om deze onmiddellijk voor controle bij een Oxforddealer aan te bieden. Mocht dat nodig blijken, dan zal het frame worden vervangen. De lijst met dealers is terug te vinden op www.oxfordbikes.be.