Proces-Murray doorkruist tournee Janet Jackson

De Amerikaanse zangeres Janet Jackson heeft haar tournee in Australië onderbroken. Ze is teruggekeerd naar de VS om bij haar familie te zijn nu het proces tegen de lijfarts van haar broer Michael Jackson zijn einde nadert.

Normaal gezien zou Jackson deze week drie keer optreden in Melbourne. Die concerten worden nu geannuleerd en vervangen door één show in de grote Rod Laver Arena op 3 november. De rest van de tournee in Australië blijft ongewijzigd.

"Ik wil mijn Australische fans bedanken voor hun liefde, steun en begrip. Toen ik deze shows plande, was het schema in Californië (van het proces tegen dokter Conrad Murray, nvdr.) nog helemaal anders", zegt Jackson in een persbericht. "Na een gesprek met mijn familie heb ik besloten dat we nu samen moeten zijn."

Het proces tegen Murray loopt al sinds eind september. Hij wordt beschuldigd van dood door nalatigheid en het toedienen van zware medicijnen met de dood tot gevolg. Onder zijn toezicht overleed popster Michael Jackson in juni 2009 aan een overdosis van het verdovende middel propofol.