Rampenfonds kampt met een lege kassa

Het geld van het Rampenfonds is op, wat leidt tot een achterstand in de uitbetalingen. Dat schrijven de Corelio-kranten. Slachtoffers zullen echter sowieso worden vergoed, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken.
De storm die in augustus hard toesloeg op Pukkelpop, werd erkend als ramp.

Normaal gezien heeft het Rampenfonds 15 miljoen euro in de kassa, maar dat geld is al op. Het ministerie van Financiën probeert het tekort nu weg te werken. Het grootste deel van het geld in het fonds komt van de inkomsten uit een taks op verzekeringscontracten.

In 2011 werden twee rampen erkend: de hevige sneeuwval van eind 2010 en de storm van 18 augustus, die hard toesloeg op het Pukkelpop-festival en in de Haspengouwse fruitstreek.

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken verzekert men dat slachtoffers zich geen zorgen hoeven te maken. "Het duurt misschien wat langer, maar iedereen krijgt zijn geld. Dat is een wettelijke verplichting", klinkt het in Het Nieuwsblad.