Slachtoffer verkrachting vraagt open zitting

In Gent heeft een 17-jarig slachtoffer van een verkrachting de rechtbank gevraagd om het proces met open deuren te laten plaatsvinden. De rechtbank heeft positief op haar vraag geantwoord en noemt het meisje ook heel moedig.

Het meisje was in september vorig jaar verdwaald na de "Student Kick Off"-fuif, een openluchtfuif om het studentenjaar te openen op het Sint-Pietersplein. De Brugse studente was tijdens de avond haar vriend kwijtgeraakt. Omdat ze de weg naar het station niet kende, ging ze mee met een jongeman die haar aanbood om te helpen.

De toen 24-jarige jongeman bracht haar naar een studentenkot waar ze door hem en een vriend brutaal zou verkracht zijn. Ze werd ook geslagen en gekneveld. Daarna hebben de mannen haar uit een rijdende auto gegooid.

Tegen de jongeman, een verpleger, wordt 15 jaar cel geëist. De vriend heeft niet lang na de feiten zelfmoord gepleegd omdat hij afgeperst werd door de mededader. Die eiste 10.000 euro, anders zou hij videobeelden van de verkrachting overmaken aan de politie. De afpersing gebeurde anoniem.

Enkele uren voordat de deadline van de betaling afliep, heeft de jongeman zelfmoord gepleegd. In zijn afscheidsbrief heeft de jongeman zijn ouders naar de afpersingsbrief geleid. De politie is toen een onderzoek gestart en heeft de jongeman kunnen identificeren als een van de daders van de verkrachting.