"Ik moet enkel mensen aankondigen en rechtop blijven"

De Amerikaanse acteur en komiek Eddie Murphy is naar eigen zeggen niet nerveus voor het presenteren van de Oscars. "Ik voel helemaal geen druk. Het enige wat ik moet doen is mensen aankondigen en rechtop blijven staan."

Murphy vertelde tijdens een persconferentie over zijn nieuwste film "Tower heist" dat hij erg uitkijkt naar de presentatieklus. "De Oscars zijn gewoon een leuk gebeuren. Ik voel helemaal geen druk. Het enige wat ik moet doen is mensen aankondigen en rechtop blijven staan. En misschien doe ik enkele sketches of iets dergelijks."

Aan zijn tekst heeft Murphy nog niet gewerkt, "omdat er nog niemand genomineerd is". De 50-jarige acteur zei ook dat hij deze keer zeker tot het einde zal blijven. Een verwijzing naar de editie van 2007, toen Murphy nog de zaal uitliep omdat hij  naast een Oscar had gegrepen voor zijn rol in "Dreamgirls".

Murphy heeft een verleden als stand-upcomedian, maar het is van de MTV Awards in 1985 geleden dat hij nog een awardshow heeft gepresenteerd. Op de vraag waarom hij nu wel heeft aanvaard om het te doen, antwoordde de acteur dat het er gewoon nooit van gekomen is. "In dertig jaar ben ik maar twee of drie keer naar de Oscaruitreiking geweest."

De 84e uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld, vindt plaats op 26 februari.