Adele kaapt alweer prijzen weg op Q Awards

De Britse zangeres Adele heeft de awards voor beste vrouwelijke artiest en beste song gewonnen op de Q Awards in Londen. Dat zijn de jaarlijkse prijzen van het Britse muziekmagazine Q.

Adele, die de jongste tijd overladen wordt met diverse prijzen, was niet aanwezig op de uitreiking. Haar manager Paul Epworth kwam de awards voor haar oppikken. Die van beste song won ze voor "Rolling in the deep".

Wel aanwezig op de show was Bono, de frontman van U2. De Ierse band werd verkozen tot beste groep van de voorbije 25 jaar. Een speciale award naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het muziekmagazine. Andere prijzen gingen naar Tinie Tempah (beste mannelijke artiest) en Coldplay (beste act). De award voor beste album was dan weer voor Bon Iver.

Een bijzondere eer was weggelegd voor Noel Gallagher. De vroegere Oasis-gitarist en zanger, die net een solo-album heeft uitgebracht, kreeg de Q Icon-award. "Ik heb veel awards gekregen de voorbije jaren, maar dit is wel de meest recente", was zijn droge commentaar bij het in ontvangst nemen ervan.

Een volledig overzicht van alle winnaars vindt u hier.