Duizenden wijnflessen kletteren op de grond

In een drankencentrale in de Amerikaanse staat Wisconsin heeft zich een horrorscenario voor elke wijnliefhebber afgespeeld. Maar liefst 6.810 flessen wijn en champagne kletterden er op de grond, met een heuse wijntsunami tot gevolg.

Een wijnrek van 4 verdiepingen hoog en bijna 23 meter breed stortte voor de ogen van een medewerker in elkaar. “Het rek was gevaarlijk heen en weer aan het wiebelen en voor ik het goed en wel besefte kwamen alle flessen op de grond terecht”, getuigt medewerker Peter Guske aan ABC. “In nauwelijks 10 seconden kwam er een vloedgolf wijn en champagne mijn richting uit.”

Twee veiligheidscamera’s konden het voorval registreren en Lori Gregorie, de uitbater van de drankencentrale, zag er geen graten in om de beelden op YouTube te plaatsen. Daar is het filmpje in 14 dagen tijd al bijna 300.000 keer bekeken. Over de oorzaak van het wijnincident is nog maar weinig bekend, al vermoedt Gregorie dat de 31 jaar oude planken hun beste tijd hebben gehad.

Uiteindelijk kwamen er onder meer sneeuwruimers en stofzuigers aan te pas om het bloedrode goedje op te ruimen. Op enkele uren tijd was alles weer zo goed als proper. "Dat had ik echt niet verwacht", zegt uitbater Lori Gregorie, "want de wijnplas strekte zich uit van de voordeur tot de achterdeur."

De drankencentrale bleef die dag ook gewoon open. Gregorie kan gelukkig terugvallen op haar verzekering, want sommige flessen hadden een waarde van 100 euro en meer.

lees ook