Een derde fruittelers betrapt op zwartwerk

Bij controles op zwartwerk in de Limburgse fruitsector is dit voorjaar bijna een op de drie gecontroleerde telers betrapt. Dat meldt het Belang van Limburg.

Een op de drie fruittelers in de Limburgse fruitstreek is bij een grote controleactie dit voorjaar betrapt op zwartwerk. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Het is het hoogste overtredingscijfer in tien jaar.

De sociale inspectie voerde dit voorjaar controles op zwartwerk uit bij 58 bedrijven. Bij 18 daarvan waren er arbeiders aan het werk die niet waren ingeschreven. De controles beperkten zich niet tot het "hoogseizoen" van de fruitpluk, maar ook bij het snoeien en sorteren van fruit.

In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar is er een stijging van het zwartwerk met 12 procent.