Er zit muziek in de website die u nu bezoekt

In de rubriek “Ook dat nog” hebben we al veel meegemaakt, maar de stunt van Jolan Standaert is een primeur: de student psychologie uit Wortel heeft een liedje geschreven over uw favoriete nieuwssite. Op onze redactie wordt de melodie al aardig meegefloten.

Standaert is een derdejaarsstudent aan de Universiteit Gent. Hij besloot op een dag zijn passie voor muziek en zijn passie voor nieuws met elkaar te combineren. Die creatie plaatste hij vervolgens op onze fanpagina op Facebook. Het resultaat mag er wezen: een liedje over deredactie.be waarbij de melodie zich snel tussen de oren nestelt. “Ik had al langer het idee om op basis van artikels een liedje te maken”, zegt hij in een telefonische reactie aan onze redactie. “Deredactie.be is mijn homepage, dus het lag voor de hand dat ik hierover zou zingen.”

“De melodie van het nummer heb ik onder de douche bedacht en daarna ben ik aan de tekst begonnen”, aldus de jongeman. De zanger/psycholoog uit Wortel heeft al aardig wat positieve reacties gekregen op zijn liedje. “Het is gek, mensen die ik lange tijd niet meer gezien had willen plots weer afspreken.” Standaert heeft ook al een aanbod gekregen om zanger te worden in een band. “Daar ga ik toch eens over nadenken”, zegt hij.

Jolan Standaert - Deredactie.be

deredactie . be deredactie . be
www www
deredactie . be

Ik wil alleen maar kunnen kiezen hoe het stopt
Ik wil alleen maar een eind aan deze tocht
de stekker is van mij
dus waarom moet ik vechten voor mijn slot

Ze zeggen: “ Och, 't is maar een vlekje in de zee
't Gaat wel weer weg, dat beetje CO2
Iedereen doet het dus kijk niet zo naar mij
Wat kan ik er nu aan doen, 't gaat wel voorbij
bij bij bij bij bij bij bij bij ”

Kijk mee op
deredactie . be deredactie . be
www www
deredactie . be

Reizen door de tijd of naar een andere planeet
is verboden, op Chinese tv
Geen absurde plot, geen dubbele moraal,
geen Dalai Lama in dit gecensureerde verhaal

Ik zoek een job maar we zijn met te veel
geschrapt, uit het personeel
en dat is blijkbaar heel gewoon
Maar de mensen aan de top verdienen meer en meer
krijgen een bonus van driehonderd keer

Mijn minumunloon minimumloon
minimumloon minimumloon minimumloon
minimum loon loon
Mijn minimum loon loon

deredactie . be deredactie . be
www www deredactie . Be
deredactie . be deredactie . be

Kijk mee

lees ook