Michelle Obama schrijft boek over haar moestuin

De Amerikaanse first lady Michelle Obama heeft een boek geschreven. Niet over politiek of "de vrouw achter de president", maar over haar moestuin. In casu de groententuin van het Witte Huis. Het boek ligt in april volgend jaar in de winkel.

In het boek "American Grown: How the White House Kitchen Garden Inspires Families, Schools and Communities" geeft Michelle Obama een inkijk in de tuin van het Witte Huis. De uitgeverij Crown belooft een boek vol "verbluffende foto's van de tuin van het Witte Huis en mevrouw Obama doorheen de seizoenen".

Maar Obama wil met het boek vooral uitleggen hoe een toegenomen toegang tot gezond en betaalbaar voedsel tot betere eetgewoonten en een betere gezondheid kan leiden. Michelle Obama liet zelf een moestuin aanplanten op het zuidelijke gazon van het Witte Huis om de eetgewoontes van haar gezin te kunnen veranderen.

In het boek geeft de first lady onder meer praktische tips om een eigen moestuin aan te leggen en allerhande recepten. "Het wordt een inspirerend en leerrijk boek", aldus de uitgeverij. De opbrengsten van het boek gaan naar een goed doel.

lees ook