Tapis Plein krijgt Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed

De vzw Tapis Plein heeft van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultureel Erfgoed 2010-2011 gekregen.

De vzw is een expertisecentrum en heeft de prijs gekregen voor de "frisse en actuele manier" waarop ze omspringt met erfgoed. De vzw werkte onder meer aan het project Onvoltooid Verleden Tijd, waarbij aan jongeren tussen 14 en 18 gevraagd werd om een "erfgoedspel" te bedenken voor hun leeftijdsgenoten uit de jeugdbeweging.

"Als coördinator en drijvende kracht van Tapis Plein heeft Jorijn Neyrinck de kwalitatieve werking van een kleine, maar gedreven ploeg jarenlang aangestuurd. De Vlaamse Cultuurprijs voor Cultureel Erfgoed is een "dank u" aan dit team voor al het geleverde werk", aldus de jury.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van Johan Tahon en een bedrag van 12.500 euro. Een overzicht van alle Cultuurprijzen die al uitgereikt zijn, vindt u hier.