Zoektocht gestart naar opvolger "tentsletje"

Van Dale Uitgevers en de VRT zijn gestart met de Woord van het Jaar-verkiezing voor 2011. De zoektocht naar het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van het voorbije jaar begint vandaag naar aanleiding van de VRT-Taaldag.

U kunt vanaf vandaag uw favoriete woord van het jaar hier insturen. Van alle ingezonden woorden worden 5 shortlists opgemaakt in 5 categoriën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Vanaf 29 november is het dan mogelijk om te stemmen op de uitgekozen publiekswoorden én op de door Van Dale genomineerde woorden.

De ingestuurde woorden moeten liefst in 2011 ontstaan zijn, maar in ieder geval in 2011 in Vlaanderen populair geworden zijn. Vorig jaar was "tentsletje" de winnaar, een keuze die tot nogal wat controverse leidde.