"Handige Harry" maakt indruk met Rubiks kubus

Bij een Rubiks kubus of Hongaarse kubus is het de bedoeling om na enig puzzelwerk alle vlakken van de kubus eenzelfde kleur te geven. Dat kan al eens een tijdje duren, tenzij je David Calvo heet natuurlijk. Wat hij met de kubus kan, is ronduit indrukwekkend.

De laatste jaren zijn er wel vaker filmpjes opgedoken waarop een Hongaarse kubus op een originele manier wordt opgelost: ofwel aan hoge snelheid, ofwel geblinddoekt,... Toch is David Calvo erin geslaagd een andere manier te vinden om indruk te maken.

Terwijl de Spanjaard in zijn ene hand de Hongaarse kubus oplost, jongleert hij doodleuk met twee andere kubussen in zijn andere hand. Na 53 seconden is hij in zijn opzet geslaagd. In 48 uur werd het filmpje al door 41.000 bewonderaars bekeken.

lees ook