Agenten aangehouden wegens brandstoffraude

In een onderzoek naar fraude met brandstof zijn zes mensen aangehouden, onder wie drie agenten van de federale wegpolitie. Dat heeft het parket van Hasselt vandaag bekendgemaakt. Twee mensen zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

De federale gerechtelijke politie voerde gisteren 18 huiszoekingen uit in en buiten Limburg. De speurders pakten 12 mensen op, van wie er 11 voor de onderzoeksrechter in Hasselt gebracht werden. Zes van hen zijn aangehouden, onder wie drie  Limburgse agenten die werkten voor de verkeersposten van Bertem en Oudergem. Twee mensen zijn vrijgelaten onder voorwaarden en drie mensen zijn zonder meer vrijgelaten.

Onderzoek wees uit dat de zwendelaars bij binnenschepen in Antwerpen goedkope rode stookolie gingen halen en met illegaal omgebouwde voertuigen naar afnemers transporteerden en doorverkochten. Op die manier zouden ze belastingen en accijnzen hebben ontdoken.