CD&V klopt zich op de borst in BHV

In de kranten in Vlaams-Brabant zit een folder van CD&V: "BHV gesplitst. Alstublieft". De partij klopt zich op de borst dat de kieskring eindelijk is gesplitst, "aan de onderhandelingstafel".

"Jaren hebben politici er in Brussel hun tanden op stuk gebeten. Maar CD&V heeft woord gehouden", staat op de folder. "Knap van Wouter Beke die zijn been stijf hield tijdens de onderhandelingen. Samen met de andere Vlaamse onderhandelaars werd aan de onderhandelingstafel een akkoord bereikt. Er komt een kieskring Vlaams-Brabant en een kieskring Brussel. Duidelijk en helder voor iedereen."

De folder wordt ondertekend door tal van CD&V-burgemeesters en -mandatarissen uit de regio, onder meer burgemeester van Gooik Michel Doomst en de ontslagnemende staatssecretarissen Carl Devlies en Etienne Schouppe. De folder zit vandaag in de krant Het Nieuwsblad. Heel wat inwoners van Halle-Vilvoorde krijgen de komende dagen een gelijkaardige brief in de bus.