Dood Amy Winehouse was "ongeluk na alcohol"

De dood van Amy Winehouse was een ongeluk. De Britse zangeres is overleden aan de gevolgen van overmatig drankgebruik. Uit de lijkschouwing op het lichaam blijkt dat ze bij haar overlijden meer dan 4 promille alcohol in haar bloed had.

Lijkschouwer Suzanne Greenaway heeft op een persconferentie gemeld dat de dood van Amy Winehouse een ongeluk was. In de flat van de zangeres werden twee grote en een kleine fles wodka aangetroffen, die alle drie leeg waren.

Amy Winehouse was 27 jaar toen ze op 23 juli stierf. Ze kampte jarenlang met een drank- en drugsverslaving. Uit de autopsie blijkt dat ze geen drugs had genomen bij haar overlijden. Voor haar familie is het een opluchting "eindelijk te weten wat er met Amy gebeurd is", laat woordvoerder Chris Goodman weten.

Sinds de dood van Amy Winehouse is de platenverkoop van de zangeres in Groot-Brittannië enorm gestegen. Haar tweede album, "Back to black" uit 2006, is het best verkochte album van de 21e eeuw.