Een ongelooflijk voorbeeld van dierenliefde

In Zuid-Afrika heeft de liefde voor dieren het gehaald van de drang om te winnen. Een motorrijder die bezig was aan zijn kwalificatierit voor de "Amageza 2012", heeft zijn rit onderbroken om een in het water gesukkeld kalfje van de verdrinkingsdood te redden.

Dierenliefde heeft een naam en een gezicht gekregen in de persoon van Johan Gray en dankzij een camera op de helm van de motorrijder is de hele wereld daar getuige van. Helemaal in het begin van het filmpje zie je rechts, in een flits, een kalf in het water liggen. Gray ziet het kalf en hij duwt meteen op de rem om rechtsomkeer te maken.

Vervolgens doet hij al het mogelijke om het kalf op het droge te krijgen. De eerste pogingen mislukken omdat het dier tegenstribbelt. Na herhaaldelijke pogingen lukt het dan toch om het jonge dier het water uit te krijgen. En als dat nog niet alles is, herenigt Gray het dier met zijn eigenaar.

Na de reddingsactie zette de Zuid-Afrikaan de beelden op YouTube en daar wordt het filmpje massaal bekeken. In twee dagen tijd zijn al bijna 600.000 mensen getuige van deze actie.

lees ook