Pattinson stelt "Twilight 4" voor in Brussel

Het Britse tieneridool Robert Pattinson en zijn collega Ashley Greene (Alice Cullen in de film) hebben vandaag in Brussel de vierde film uit de "Twilight"-reeks voorgesteld: "Twilight saga: Breaking dawn - part 1".

Het vierde boek uit de reeks van Stephenie Meyer is in twee delen verfilmd. Het eerste deel komt op 16 november bij ons in de zalen en momenteel zijn de acteurs op promotournee.

"Het lijkt hier heel eventjes Hollywood aan de Zenne", zei filmreporter Ward Verrijcken in "Vandaag" op Radio 1. "Normaal gezien worden films gepromoot in Londen, Amsterdam en Parijs. Pattinson zei zelf dat hij nog nooit voor promotie in België geweest was."

Pattinson, die de rol van vampier Edward Cullen speelt, is door de films razend populair geworden bij het tienerpubliek. Hij heeft moeten leren leven met zijn bekendheid. "In het begin kwam ik als mezelf naar buiten, maar dat was te intimiderend", vertelde hij aan Verrijcken, die hem kon interviewen. "Nu speel ik de rol van filmster als ik buitenkom, dat gaat veel beter." Aan Verrijcken gaf hij toe dat hij er enorm van kan genieten als hij eens niet herkend wordt.

In de vierde film trouwen Edward en Bella, maar het geluk is van korte duur wanneer blijkt dat zij zwanger is van een vampierenbaby. Het tweede deel van "Breaking dawn" wordt pas in november 2012 in de zalen verwacht. Daarna is het waarschijnlijk gedaan met de reeks. ""Breaking dawn" rondt alle verhalen mooi af", zegt Pattinson. "Een vervolg zou een beetje raar zijn. Alles is samengekomen. Maar wie weet. Misschien wil Meyer toch nog een nieuw verhaal schrijven. Maar tegen dan ben ik waarschijnlijk te oud om nog mee te doen."