Steven Tyler in ziekenhuis na val in hotel

De Amerikaanse rockzanger Steven Tyler is opgenomen in een ziekenhuis in Paraguay na een valpartij in zijn hotelkamer in Asuncion. De 62-jarige zanger van de Amerikaanse rockgroep Aerosmith liep verwondingen op aan een wenkbrauw en brak twee tanden.

Aerosmith werkt op dit ogenblik het Zuid-Amerikaanse luik van zijn wereldtournee af. Het concert van dinsdagavond in Asuncion werd afgelast na de opname van Steven Tyler in een privéziekenhuis in Asuncion. De zanger brak twee tanden na een valpartij in zijn hotelkamer. Meer details zijn nog niet bekend.

Aerosmith brak in de jaren 70 door met zijn debuutalbum "Aerosmith". Midden de jaren 80 had de band met de rapformatie Run DMC een monsterhit met het nummer "Walk this way". In de jaren 90 scoorde de groep verschillende hits met "Love in an elevator" en rockballades als "Cryin'", "Dream on" en Crazy".

De voorbije jaren kwam Aerosmith vooral in het nieuws met berichten over het nakende vertrek van Steven Tyler bij de band. De vader van actrice Liv Tyler moest twee jaar geleden een tournee uitstellen nadat hij tijdens een concert van het podium was gevallen.