Tweede verdachte steekpartij geeft zich aan

In Antwerpen is de vermoedelijke medeplichtige gearresteerd van de 17-jarige inbreker die zondag door een 84-jarige bewoner in Borgerhout werd doodgestoken. Hij bood zich onder druk van zijn familie zelf aan bij de politie.

De tweede verdachte is eveneens een 17-jarige jongen die gekend was bij politie en gerecht en die onder toezicht stond van de jeugdrechter. Hij wordt vanavond verhoord, de jeugdrechter beslist nadien over de te nemen maatregelen.

Uit het verhoor zal onder meer moeten blijken in welke mate de tweede verdachte betrokken was bij de fatale inbraak.

Zijn 17-jarige kompaan had met een schroevendraaier de 84-jarige bewoner van een woning in de Vooruitzichtstraat bedreigd en hem gedwongen zijn kluis te openen. Toen de jongen het geld uit de kluis aan het halen was, slaagde de bewoner erin een mes te grijpen en de inbreker in de keel te steken. De jongen kon nog vluchten, maar bezweek even verderop aan zijn verwondingen.

De tweede verdachte zou hebben geholpen bij het aanvankelijke overmeesteren van de bewoner en vluchtte na de feiten eveneens weg.