"Hasta la vista" al in negen landen

De Vlaamse film "Hasta la vista" van Geoffrey Enthoven doet het goed in binnen- en buitenland. In België hebben al 150.000 mensen de film gezien en de prent is al aan negen landen verkocht.

"Hasta la vista" zal worden uitgebracht in Canada, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland.

Deze en volgende week is "Hasta la vista" te zien op het Filmfestival van Rome (27 oktober - 4 november) en op het Filmfestival van Valladolid in Spanje (22-29 oktober).

"Hasta la vista" vertelt het verhaal van drie gehandicapte jongeren die op eigen houtje naar Spanje reizen om er te genieten van de wijn, maar ze willen er vooral hun maagdelijkheid verliezen. De hoofdrollen worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh.

De film is een productie van Mariano Vanhoof voor het Gentse productiehuis Fobic Films. In België loopt de film nog steeds in de zalen sinds zijn release door KFD op 14 september. Hasta la vista kwam mede tot stand dankzij de steun van het VAF/Filmfonds.