B-Fast onderweg naar Zuidoost-Turkije

Vanop de luchthaven van Zaventem is vanmorgen een B-Fastteam vertrokken naar Ercis in Turkije. De 13 reddingswerkers gaan er in de zwaar getroffen stad een tentenkamp opzetten. Na de aardbeving van zondag zijn tienduizenden mensen dakloos. Het dodental na de aardbeving is intussen opgelopen tot 520.

B-Fast heeft 400 tenten bij zich, die bieden plaats aan 2.000 mensen. De tenten zijn een geschenk van ons land aan Turkije. België reageert daarmee op de oproep van Ankara om alsnog hulp te bieden. Turkije had aanvankelijk alle aanbiedingen van buitenlandse hulp afgewimpeld.

Naast de tenten schenkt ons land ook britsen, dekens, verwarmingstoestellen en kookstellen. Het B-Fastteam bestaat uit leden van de Civiele Bescherming, de brandweer, Defensie en Volksgezondheid. Hun terugkeer is voorzien voor 3 november.