George Michael niet op het podium in Londen

De Britse zanger George Michael heeft zijn concert in de Royal Albert Hall in Londen afgelast. De 48-jarige zanger heeft een virale infectie opgelopen en moet op doktersadvies rusten.

George Michael begon dinsdag aan het Britse luik van zijn wereldtournee met symfonisch orkest. Eerder deze maand stond de zanger van "Faith", "I want your sex" en "A different corner" nog op het podium van het Sportpaleis met een orkest met 41 muzikanten.

Het optreden van gisteren werd in de namiddag afgelast. "George Michael is ontgoocheld dat hij niet kan optreden, maar hij moet rusten. Dinsdag werd hij fantastisch onthaald door het publiek, maar vandaag verontschuldigt hij zich bij zijn fans", aldus een woordvoerder.

De tickets voor het afgelaste concert van woensdag blijven geldig. De Royal Albert Hall en George Michael gaan een nieuwe datum prikken voor het symfonisch concert. De wereldtournee "Symphonica: The orchestral tour" ging van start op 22 augustus.