Harley Davidson roept 745 motorfietsen terug

De Amerikaanse motorfabrikant Harley Davidson roept in ons land 745 motorfietsen terug wegens problemen met de remmen. De hitte van de uitlaten kan het remlicht doen uitvallen en in het ergste geval remvloeistof vrijmaken waardoor er problemen ontstaan bij het remmen.

Het gaat om tussen 2009 en 2011 geproduceerde motorfietsen van het type Touring en Touring CVO. Wereldwijd gaat het om maar liefst 308.474 motorfietsen, waarvan 250.000 alleen al in de Verenigde Staten.

Bij de motorfietsen in kwestie kan de hitte van de uitlaten de hydraulische remlichtschakelaar doen uitvallen. In het ergste geval komt remvloeistof vrij en wordt de remkracht van de motorfietsen beïnvloed.

Het probleem met de schakelaar valt onder garantie, dus worden de motorfietsen kostenloos hersteld. Bovendien wordt met de betrokken klanten contact opgenomen door de Harley-Davidson dealer.