Jr. Bauwens vrijgesproken voor slagen buurman

De correctionele rechtbank in Gent heeft Jean-Pierre, alias Junior, Bauwens vrijgesproken voor pesten, en slagen en verwondingen van zijn Somalische buurman. Dankzij de uitspraak komt de bokslicentie van Bauwens niet in gevaar en kan hij blijven boksen.

De inmiddels overleden vader Jean-Pierre Senior Bauwens en zijn zoon Jean-Pierre Junior Bauwens stonden alletwee terecht omdat ze hun Somalische buren zouden hebben gepest. Ze hadden de inboedel van de buren online te koop aangeboden via Kapaza en een sekspakket laten toekomen voor de 13-jarige dochter.

De zwaarste aanklacht waarvoor vader en zoon aangeklaagd werden, was slagen en verwondingen. Ze zouden een neef van de Somalische familie hebben geslagen, de neef zelf stond ook terecht voor slagen en verwondingen omdat hij heeft teruggeslagen.

Wijlen vader Bauwens had in mei erkend dat zijn minderjarige zoon Johnny het sekspakket naar het meisje had opgestuurd en dat hij de neef van de familie had geslagen. Vader Bauwens beweerde echter dat hij de jongeman pas heeft geslagen nadat die zijn zoon Johnny had geslagen.

Junior Bauwens heeft altijd ontkend dat hij de jongeman heeft geslagen. Hij zou zijn vader bij de jongeman hebben weggetrokken en de jongeman een duw hebben gegeven om de twee uit elkaar te krijgen. De rechtbank is deze uitleg gevolgd en heeft Junior Bauwens vrijgesproken voor slagen en verwondingen. Ook de neef van de buren is vrijgesproken voor slagen en verwondingen.