Leuvens studentenhuis onbewoonbaar verklaard

In de Bogaardenstraat in Leuven is een studentenhuis onbewoonbaar verklaard nadat gisteren een deel van het dak naar beneden was gekomen. Volgens de brandweer waren sommige balken in het plafond rot en vertoonden de muren scheuren. De 22 studenten die in het pand verbleven, moeten op zoek naar een ander onderkomen.

De verzakking werd rond 20.30 uur gisteravond opgemerkt. Volgens de brandweer was de vloer tussen de tweede en derde verdieping van het gebouw sterk aangetast door waterschade. Verschillende houten steunbalken waren verrot. Door de vloerverzakking was een van de buitenmuren weggeduwd, waardoor die bol was komen te staan. Het gevolg was dat een deel van het dak inzakte. De brandweer moest het gebouw stutten.

In het studentenhuis waren op het moment van de verzakking een twintigtal studenten aanwezig. Zij werden onmiddellijk geëvacueerd en kregen opvang voor de nacht. De dienst huisvesting van de KUL en de stad Leuven zullen hen nu helpen om een andere kamer te vinden. De eigenaar van het gebouw moet de nodige herstellings- en stabiliseringswerkzaamheden laten uitvoeren.