Lovende woorden beroeren Jackson-dokter tot tranen

Op het proces over de dood van Michael Jackson hebben enkele ex-patiënten het opgenomen voor de beschuldigde Conrad Murray. Ze omschreven hem als een "genereuze en goedhartige" dokter. De getuigenissen beroerden Murray tot tranen toe.
Conrad Murray

Het Openbaar Ministerie stelde Murray de voorbije weken voor als een geldwolf en een onbekwame dokter. De ex-patiënten kwamen voor de verdediging het tegendeel vertellen. "Als deze man hebzuchtig zou zijn, dan zou hij nooit een praktijk geopend hebben in onze gemeenschap", aldus patiënte Ruby Mosley, die zei dat de meeste bewoners er oudere mensen zijn met een klein inkomen.

De 5 getuigen zeiden allemaal dat Murray hen zeer goed heeft behandeld. De vroegere hartpatiënt Andrew Guest noemde hem "de beste arts die ik ooit gekend heb". "Het is dankzij deze man dat ik nog in leven ben", klonk het.

"De reden dat ik naar hier gekomen ben om dokter Murray te helpen, is dat ik zijn liefde en bezorgdheid ken voor elk van zijn patiënten. Ik geloof niet dat hij gedaan heeft waarvan hij hier beschuldigd wordt", getuigde Gerry Causey (kleine foto).

Murray wordt beschuldigd van dood door nalatigheid én het toedienen van zware medicijnen met de dood tot gevolg. Volgens de verdediging diende Jackson zichzelf de dodelijke dosis van het verdovende middel propofol toe. Morgen komen de laatste getuigen. Murray riskeert tot 4 jaar cel en het verlies van zijn medische licentie.