Mysterieuze Legoman houdt Florida in de ban

Vroege kustgangers in Florida wisten niet wat ze zagen toen ze in het water een reusachtige Legoman aantroffen. Op het ding, bijna 2,5 meter groot en 45 kilogram zwaar, staat de mysterieuze tekst "NO REAL THAN YOU ARE" te lezen.

Het was Jeff Hindman die de gele kolos als eerste ontdekte bij een ochtendlijke wandeling op het strand van Siesta Key in Florida. "Het is toch niet normaal om dit hier aan te treffen? Aanvankelijk dacht ik dat het materiaal was van de kustwacht, maar toen ik het uit het water haalde en de tekst las, wist ik dat dit niet het geval was", zegt Hindman.

De strandganger kreeg al snel te maken met enkele nieuwsgierige omstanders die elk met een eigen theorie op de proppen kwamen. Volgens sommigen is het een marketingstunt voor een goednieuw pretpark van Legoland iets verderop. Nog iemand anders vertelt aan een televisieploeg van WTSP-10 dat het aangespoelde gevaarte afkomstig is van een UFO. 

De eigenaar van de Legopop moet wellicht niet in de ruimte gezocht worden, maar wel op onze eigenste planeet. Het is immers de derde keer in vier jaar tijd dat er een grote Legopop aanspoelt aan de kust: in 2008 in Groot-Brittannië en een jaar eerder bij onze noorderburen. Vermoedelijk liggen de roots van de pop dan ook in Nederland. Naast de tekst "NO REAL THAN YOU ARE" valt ook "Ego Leonard 8" te lezen en achter die naam schuilt een Nederlandse kunstenaar.

Medewerkers van Herald-Tribune stuurden "Ego Leonard" een mailtje en dit kregen ze terug als antwoord: "I am glad I crossed over. Although it was a hell of a swimm," I think I am gonna stay here for a while." 

Waarom "Ego Leonard" een van zijn creaties over de plas stuurde is niet bekend. In een persmededeling verklaart het bedrijf Lego alleszins dat het niets te maken heeft met de aangespoelde Legopop.

Na de vondst werd het gele mannetje overgebracht naar het politiekantoor. De rechtmatige eigenaar krijgt 90 dagen de tijd om de pop daar op te pikken. Als dat niet gebeurt, krijgt eerlijke vinder Jeff Hindman de Legoman terug. "Wat ik ermee ga doen? Wellicht verkoop ik de pop via eBay", aldus Hindman.

lees ook