Negen Belgische bieren internationaal bekroond

Op de World Beer Awards zijn negen Belgische bieren van vijf brouwerijen met de gouden medaille in hun categorie gaan lopen. Brouwerijgroep Palm kon vier van die prijzen binnenrijven.

De jaarlijkse World Beer Awards bekronen niet het beste bier in de wereld, maar verdelen de medailles over verschillende soorten van bier. 

De biergroep Palm pakte niet minder dan vier van de negen gouden medailles. Zo scoorde Rodenbach Grand Cru in de categorieën Dark Ale en Best Ale. Rodenbach Vintage kreeg oud in de groep Speciality Dark Ale en Steenbrugge Wit bij de witbieren. Rodenbach werd enkele jaren geleden overgenomen door Palm.

De familiale brouwerij Bavik uit Bavikhove kwam drie keer als beste boven drijven. Petrus Dubbel Bruin werd uitgeroepen tot de beste Abbey Dark Ale en Petrus Aged Pale in de groep van Speciality Pale Ale. Wittekerke Rosé, ook van Bavik, werd bekroond als het beste gefruite witbier in Europa.

In de groep van de lambiekbieren ging de prijs naar Oude Geuze van Oud Beersel. Brouwerij Haacht uit Boortmeerbeek scoorde met Tongerlo Prior 9 bij de Abbey Pale Ale en Bockor uit Bellegem brouwt volgens de WBA met Kriek Max de beste kriek.