NMBS stelt stationsromans voor in Brussel-Zuid

In Brussel-Zuid is een nieuwe collectie stationsromans voorgesteld. Het gaat om een initiatief van de NMBS-Holding en de uitgeverijen Van Halewyck en Luc Pire. Er worden zes titels voorgesteld, drie Nederlandstalige en drie Franstalige titels.

De stationsromans zijn geschreven door Belgische auteurs en spelen zich af in steden of plaatsen in België. De titels zullen te koop worden aangeboden in alle krantenwinkels en kosten 10 euro.

De Nederlandstalige boeken zijn geschreven door Chris Van Camp (Rosendaal retour), Guido Eekhaut (Demon in Leuven) en Stan Lauryssens (Moord op de Kalmthoutse Heide). De Franstalige stationsromans komen van Marc J.Hermant, Isabelle Berry en Jean-Baptiste Baronian.

De titels worden onderverdeeld in de collecties "Kill and Read" rond spanning en "Kiss and Read" rond liefde. De lancering van de collectie stationsromans ging samen met een rendez-vous op de sociale netwerken. Het is de bedoeling om een "virtuele positieve community" van treingebruikers te creëren die, zo hoopt de NMBS-Holding, over de andere, vaak prettige aspecten van een treinreis kunnen reflecteren en niet louter over de praktische kanten.