Openingsweekend Night of the Proms uitverkocht

Het openingsweekend van Night of the Proms, de jaarlijkse concertreeks in het Antwerpse Sportpaleis, is uitverkocht. Voor 4 van de 7 concertavonden zijn er wel nog tickets te verkrijgen. Morgen gaat de concertreeks van start.
Onder meer Seal zal optreden in Antwerpen

De shows van vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober zijn volledig uitverkocht. Ook voor zaterdag 5 november zijn er geen tickets meer te verkrijgen. Voor de overige avonden zijn wel nog een beperkt aantal tickets beschikbaar, al geldt dat voor vrijdag 4 november enkel nog voor het balkon.

Door het grote succes van de ticketverkoop had de organisatie eerder al beslist een zevende concert in te plannen op zaterdag 12 november. Kaartjes kosten telkens tussen 22 en 43 euro.

Op de affiche staan naast vaste klanten als John Miles en het symfonieorkest Il Novecento onder meer Seal, Angie Stone en Mick Hucknall (Simply Red). De rode draad bij de headliners is volgens de organisatie naast hun hoge hitgehalte ook het brengen van "soulvolle" muziek.

De artiesten staan als vanouds om beurten op het podium of verschijnen in speciale duetten en sluiten allen samen de show af. Ze krijgen daarbij telkens de begeleiding van Il Novecento, dirigent Robert Groslot en het koor Fine Fleur.