"Model sloeg chocoladejurk opzettelijk aan diggelen"

Vorige week had in Parijs het 17e "Salon du Chocolat" plaats, een beurs die een ode moet zijn aan alles wat met chocolade te maken heeft. Er werd ook opnieuw een heus modedefilé voorzien, met jurken, alleen maar om van te snoepen. Maar toen de Franse tv-presentatrice Karine Ferri de catwalk opwandelde, ging het plots fout. Haar chocoladerok viel in stukken uit elkaar. Foto’s en beelden hiervan gingen de wereld rond, waarbij Ferri vooral werd uitgelachen voor dit "horrorscenario voor ieder fotomodel". Maar niets was wat het leek natuurlijk.

De titels en commentaren logen er niet om, zoals:
- “Catwalk show wordt een flop, nadat de jurk van het lichaam van Ferri valt. Ze probeerde nog te vermijden dat haar kledingstuk verder zou afbrokkelen, maar omarmde dan toch haar korte mini-jurk.” (dailymail.co.uk)
- “De sexy presentatrice verblindde de aanwezigen en kreeg de fotografen op haar hand, die zich geen enkel detail lieten ontglippen” (entrevue.fr)
- “Drama op het “Salon du Chocolat”: Ferri verliest haar kleren, terwijl honderden ogen op haar gericht zijn. Ze verdwijnt daarna terwijl ze naar de fotografen kijkt met een houding van: het is niet erg, ik ben nog steeds om op te eten, niet?” (voici.fr)
- “In onze ogen valt dit onder de categorie: major fashion faux pas.” (nsmbl.nl)

De omstreden Amerikaanse celebrityblogger Perez Hilton had natuurlijk ook zo zijn eigen mening: "Niet iedereen slaagde erin volledig gekleed het podium af te stappen., toen het 29-jarige model Karine Ferri een heuse “wardrobe malfunction” had halfweg haar optreden. Ze toonde al haar kwaliteiten, toen haar jurk het begaf. Maar als een echte professional, na een eerste shock, bleef ze doorgaan."

Blijkbaar wist Hilton, alsook andere verslaggevers, niet dat ze in het ootje genomen waren door modeontwerper Christian Courcelles, die verantwoordelijke was voor het uitwerken van de chocoladejurk. Hij bevestigde immers aan Le Figaro dat het hele spektakel zo bedoeld was: "Ik had volgende scène in mijn hoofd: een komisch opgevat defilé, zonder vaste structuur, en absoluut niet met een haute couture-achtige inslag." Voor Courcelles brak Ferri opzettelijk haar jurk in stukken tijdens de avond om op die manier indruk te maken op het aanwezige publiek.

De beelden van het "incident" kunt u hier (vanaf 2:30) bekijken.

lees ook