"Rihanna is zo'n lief meisje"

Toen popzangeres Rihanna haar tegenspeler voor de videoclip van haar nieuwste hit "We found love" ontmoette, was haar reactie: “I was like, let's fucking kiss.” Fotomodel Dudley O’Shaughnessy had tijdens de opnames van de clip dan ook helemaal niet het gevoel dat hij slechts de tweede viool speelde. "Ze is zo’n vriendelijk meisje. En zo nederig", aldus de ex-bokser, die hoopt op deze manier een opening naar de filmwereld te vinden.

Het was Rihanna zelf die O’Shaughnessy uitkoos voor haar laatste videoclip, nadat het modellenbureau waartoe het 22-jarige model behoort hem aan haar entourage had voorgesteld. De opnames verliepen in de beste sfeer. "Ik had helemaal niet het gevoel dat ik sterretjes zag. Want ze is zo’n lief meisje. Het is niet omdat ze al zoveel bereikt heeft dat ze denkt dat ze op het toilet niet meer stinkt. Ze is zo nederig, zonder franjes. Dat maakte voor mij veel goed, want ik voelde me helemaal niet geïntimideerd of zo. We konden het goed met elkaar vinden. Alsof we collega’s waren", vertelde O’Shaughnessy aan London Evening Standard, naar aanleiding van de première van de videoclip.

Ook de meer gewaagde scènes in de videoclip  verliepen van een leien dakje. "Je moet alleen maar in de sfeer geraken", aldus de Brit, die in Londen woont. De opnames duurden ruim drie dagen: "Ik wilde dat ze nooit ophielden. Niet omdat het een video was van een welbepaald iemand, maar omdat ik gewoon graag op een opnameset bezig ben."

Over het resultaat is hij best tevreden, alsook zijn moeder. "Iedere keer als Rihanna en ik in de clip kusten, riep mijn moeder zoiets als "Waheeey". Ook vrienden en kennissen reageren verbaasd en verrast. Maar allen zijn gelukkig voor mij", zegt O’Shaughnessy, die vorig jaar nog belangrijke overwinningen in het boksen behaalde. Maar toen hij niet werd opgepikt in het boksteam dat zou werken naar de Olympische Spelen toe, gaf hij er de brui aan.

O’Shaughnessy hoopt nu op een doorbraak in de filmwereld: "Graag wil ik de slechterik spelen, ook al wint die nooit. Het wordt tijd dat die wel wint." Een film met regisseur Guy Ritchie bijvoorbeeld ziet hij wel zitten.

lees ook