Adele annuleert al haar concerten van 2011

Adele annuleert alle concerten die nog op de agenda stonden voor de rest van het jaar. Ze zal ook geen promotieactiviteiten meer doen. De Britse zangeres gaat onder het mes om de problemen met haar stembanden op te lossen. Die spelen haar al een hele tijd parten.

Adele kondigde het nieuws van de annuleringen aan op haar website. De concerten die ze in november zou geven, waren in september al eens uitgesteld, omdat de zangeres toen te kampen had met een verkoudheid en een luchtweginfectie. Begin deze maand annuleerde Adele ook al haar tournee door de VS.

De operatie die ze nu zal ondergaan moet "de huidige problemen met haar stem oplossen", zo luidt het. "De dokters hebben haar opgedragen om haar stem te laten rusten en volledig te laten herstellen voor er weer sprake kan zijn van terug aan de slag te gaan." Volgens de mededeling zal Adele een volledig herstel maken.

Adele is bekend van de hits "Chasing pavements", "'Rolling in the deep" en "Set fire to the rain". De 23-jarige zangeres heeft al twee albums uitgebracht, "19" en "21".